Војни лекар у Чортановцима


Команда Прве  бригаде копнене војске Србије, у сарадњи са локалном самоуправом, Домом здравља „Др Милорад Мика Павловић“ и Црвеним крстом Инђије, организовала је у Чортановцима акцију „Војни лекар на селу“. Мештанима овог инђијског села, посебно старијим, мерен је крвни притисак, шећер у крви и рађен је ЕКГ снимак. Пројектом је руководио мајор Недељко Недељковић, који је истакао да је за 15 година трајања пројекта, организовано 33 акције у којима је прегледано више од 1700  становника и урађено близу 1200 биохемијских анализа.

Директор Дома здравља „Др Милорад Мика Павловић“, др Драган Ђорђевић, најавио је нова улагања у сеоске амбуланте, повећање броја лекара и медицинских радника. „Много нам значи помоћ колега из Војске Србије, заједнички ћемо сигурно више постићи на побољшању здравља свих грађана“, закључио је др Ђорђевић.

Представници војне и цивилне заштите посетили су домаћинства у којима су слабије покретни чланови, а председник Савета Месне заједнице Чортановци, Мирко Мијатовић, пренео је задовољство мештана јер свакодневно имају лекара на располагању. Општина Инђија дала је подршку овој акцији, имајући у виду одличну сарадњу са Командом Прве бригаде копнене војске Србије, којој се у име локалне самоуправе захвалио Немања Милојевић, шеф Кабинета председника Општине Инђија.

У чортановачкој школи организован је скраћени курс прве помоћи за ученике виших разреда, јер је едукација младих предуслов за ширење здравствене културе свих грађана.


Share