У НЕДЕЉУ 19. МАЈА НАСТАВАК АКЦИЈЕ БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА


Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу 19. маја од 08-17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље.

Том приликом, сви грађани и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крви притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, у оквиру које је више од двадесет дана бесплатне здрваствене прегледе обавило близу пола милоиона грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обаваили прегледа, додатно пртврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Министарво здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледаи тиме позитивно утичу на своје здравље.


Share