Наш Дом здравља добио нови дефибрилатор






Директор Дома здравља “ ДР МИЛОАРД МИКА ПАВЛОВИЋ“ др Драган Ђорђевић, присуствовао је уручењу дефибрилатора, које је донирала ОТП Банка. Наш Дом здравља је тако наставио да модернизује медицинску опрему, а дефибрилатор је један у низу нових модернијих уређаја које је наша установа набавила. Овај догађај је испратила Тањуг ТВ и К1 ТВ, као и многе остале медијске установе. Уручење дефибрилатора уприличено је у Палати Србије, а присуствовали су бројни медицински стручњаци и представници здравствених установа.





Министарка здравља Даница Грујичић такође је присуствовала уручењу дефибрилатора са представницима здравствених установа широм Србије који су донација ОТП банке Србије и истакла значај таквих донација, наводећи да су дефиблиратори уређаји који спашавају живот.
Грујичић је за Тањуг рекла да ресорно министарство ради на томе да свако место у Србији добије одговарајућу здравствену заштиту и захвалила је ОТП банци што су, како је рекла, препознали потребе здравствених установа за апаратом који спашава живот, што су дефибрилатори.
У моменту када дође до срчаног застоја или када дође до, како га ми зовемо, флатера, односно неконтролисаних контракција срца, дефибрилатор је тај који спашава живот. Мени је посебно драго што су уређаје добиле установе попут Здравственог центра Врање, затим Лесковац, Ћуприја, Чачак, у Војводини Шид, Инђија и Суботица, Баточина и Велика Плана. Ми смо им то и раније обећали, а захваљујући ОТП Банци, смо испунили то обећање, навела је министарка здравља.
Грујучић је истакла да је здравственом систему увек нешто потребно и да су донација увек добро дошле, поготово мањим местима у Србији јер, како је рекла, сви треба да имају приступ адекватној здравственој заштити, без обзира на место становања.


Share