Превентивни прегледи недеља 14.07.2024


Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу 14. јула од 08-17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље.

Том приликом, сви грађани и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак и пулса, ураде ЕКГ, ултразвучни преглед штитне жлезде и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

Садржај прегледа за одрасле:

  • Преглед са мерењем крвног притиска и пулса, ЕКГ од 08-17ч
  • Ултразвук штитне жлезде од 08-15ч
  • Крвна слика, шећер у крви од 08-15ч

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, у оквиру које је више од двадесет дана бесплатне здрваствене прегледе обавило близу пола милоиона грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обаваили прегледа, додатно пртврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Министарво здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледаи тиме позитивно утичу на своје здравље.


Share